Tarantino Magyarország

Quentin Tarantino két új könyvön is dolgozik

2020. november 18. - TarantinoMagyarország

Hollywood 1969... Ott kellett volna lenned!

_methode_times_prod_web_bin_e5bb9900-2922-11eb-aca7-1c9add2102c6.jpg

Quentin Tarantino két könyvre szóló szerződést írt alá a HarperCollins kiadóval, tudta meg a Deadline. A rendező elsőkörben legutóbbi rendezését, a Volt egyszer egy… Hollywood regény változatát készíti el jövő nyárra, ami a 10 Oscar-díjra jelölt film karaktereit és premisszáit helyezi majd új megvilágításba. Tarantino gyerekkora óta olvas filmekből adaptált regényeket, papírkötésű könyveket, melyeket a filmekkel együtt szoktak kiadni. A könyv előreláthatólag először papírkötésben és digitálisan, ősszel pedig egy deluxe keménykötéses kiadásban jelenik meg.

"A 70’-es években a filmes regények voltak azok a könyvek, amiken felnőttem," emlékezett vissza Tarantino. "És a mai napig imádom a zsánert. Film-regény rajongóként büszkén jelentem be a Volt egyszer egy… Hollywood-ot, az én hozzájárulásomat ehhez a gyakran elfeledett, mégis közkedvelt irodalmi alműfajhoz. Izgatott vagyok, hogy hamarosan további részleteit tárhatom fel karaktereimnek és az őket körülvevő világnak egy olyan irodalmi törekvés részeként, ami remélem méltó lesz filmes párjához."

tarantino-book.jpg

A regény tehát egyfajta bővített verziója lesz a 2019-es filmnek, melyben a rajongók nagyobb betekintést nyerhetnek Rick Dalton és Cliff Booth hétköznapjaiba. A Deadline írója már egy mintát is kapott a könyvből, melyben Dalton olaszországi karrierje volt részletezve. Szó volt Dalton filmjeiről, azok előkészületeiről, valamint Burt Reynolds-al is összefutott a kiégett hollywoodi pisztolyhős.

Tarantino második könyve a Cinema Speculation címet viseli majd. A rendező az utóbbi években gyakran hivatkozott Pauline Kael filmkritikusra irodalmi hősként, valamint többször beszélt egy esetleges írói karrierről, miután 10. rendezését is a mozikba küldte. A könyv egyfajta elmélyülés lesz a 70’-es évek filmjeiben, tele esszékkel, kritikákkal, személyes gondolatokkal, "mi lett volna ha" spekulációkkal, mindez a mozik egyik legnagyobb mesterének és rajongójának tollából.

(Forrás: Deadline, The Times)

Ha szeretnétek még hasonló jellegű híreket és kritikákat olvasni, kövessetek be minket Facebookon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarantinomagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr416289898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása